buitenlucht

Ga elke dag lekker naar buiten, even wandelen of fietsen, zelfs als het waait of regent. Even een frisse neus halen is goed voor iedereen en heeft o.a. de volgende voordelen:

Vitamine D: Als de zon schijnt en de UV-index minimaal 3 is (in NL zeker in de periode april-september), dan maakt je lichaam via de huid vitamine D aan mits dit op de blote huid komt. Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid, voor onze botten/spieren/weerstand en nog veel meer.

Humeur: Veel mensen hebben last van een winterdip. Deze dip kan je humeur flink beïnvloeden. Vooral in de periode dat je in het donker naar je werk gaat en in het donker thuiskomt, is het verstandig om overdag extra naar buiten te gaan, bijvoorbeeld in je lunchpauze. Wat daglicht en frisse lucht zal je zeker goed doen.

Concentratie: Frisse lucht is goed voor je concentratie, waardoor je daarna weer fit aan de slag kunt.

Beweging: Door elke dag een stukje te wandelen of fietsen kom je in beweging, ook dit is een extra boost voor je mentale en fysieke gezondheid!

BETER slapen

Wist je dat we 1/3e van ons leven slapend doorbrengen? Een goede nachtrust is minstens zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich zowel mentaal als fysiek en draagt bij aan een sterk immuunsysteem.

Tips om slaapkwaliteit te verhogen:

  • Zorg voor een goed geventileerde en donkere slaapomgeving
  • Slaap op vaste tijden
  • Drink geen alcohol
  • Beweeg voldoende
  • Verminder blootstelling aan blauw licht in de avond
  • Eet niet vlak voor het slapen
  • Ontspan zo veel mogelijk
  • Drink geen cafeïne voor het slapengaan

Frambozen

Heerlijk van smaak en vol met goede voedingsstoffen. En laag in caloriën, 100gr bevat ongeveer 40kcal.

Frambozen zijn rijk aan vitamine C, vezels en anti-oxidanten. Goed voor de weerstand, cellen en darmflora.

Lekker voor in een smoothie of yoghurt met muesli/noten, om muffins mee te maken, in een salade of lekker om zo op te eten.

Let er wel op dat frambozen beperkt houdbaar zijn in de koelkast, je kunt ze ook meteen invriezen.

Eet smakelijk!